Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Ismét többezer sárgamellényes demonstrált Párizsban

2019-04-20
16:17
2019-04-20
16:24
Forrás
hirado.hu
Kora délutánig 126 embert vettek őrizetbe a hatóságok Párizsban, az immár 23. alkalommal megszervezett szombati tüntetésen.

Ismét többezer sárgamellényes demonstrált a francia fővárosban Emmanuel Macron államfő gazdaságpolitikája ellen. Helyenként a demonstrálók útakadályokat gyújtottak fel, de a lángokat a tűzoltók hamar eloltották. A hatóság emberei könnygázt vetettek be a tüntetőkkel szemben.

A demonstrálók a magas adók és a gazdasági egyenlőtlenségek ellen tiltakoztak Párizsban és környékén, illetve más francia városokban. Több aktivistát mostmár az is dühíti, hogy francia milliárdosok pár nap alatt egymilliárd eurót ajánlottak fel a Notre-Dame helyreállításának támogatására, míg a sárga mellényesek követeléseit továbbra sem teljesítik, és rengeteg ember napi megélhetési gondokkal küzd.

Párizs
sárga mellényesek

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű