Ugrás a tartalomra

Ismét tüntető tömegek vonultak utcára Szerbia-szerte

2020.07.08
20:08
2020.07.09
08:29
Forrás
Szerbiai RTV
A járványügyi helyzettel és a jelenlegi kormány munkájával elégedetlen polgárok a szerb parlament előtt gyülekeznek Belgrádban. A tüntetést az ellenzéki Szövetség Szerbiáért tömörülés szervezte.

01:30 - Az összecsapások a tüntetők és a rendőrök között valamivel éjfél után értek véget a szerb fővárosban.

23:50 - A szerda esti tüntetések során 10 rendőr megsérült, egy súlyosan. Neki mindkét lába eltörött - nyilatkozta szerda késő este a szerb belügyminiszter.

21:50 - A tüntetők konténereket gyújtogatnak a fővárosban.

Fotók: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/bs

20:50 - A demonstrálók 20:30 körül áttörték a parlamentet körülvevő kordont, azonban a rendőröknek könnygázzal sikerült őket az épülettől távolabb terelniük.

20:20 - A tüntetésen felolvasták követeléseiket is, mint például, hogy politikailag semleges tagokat nevezzenek ki a koronavírus-járvány kezelésére létrehozott válságstábba.

A tüntetésen jelen van Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić és Miroslav Aleksić is.

A szerb parlamenthez a rendőrség is nagy erőkkel kivonult.

Tüntetők egy csoportja elzavarta a demonstráció helyszínéről Sergej Trifunovićot, a Szabad Polgárok Mozgalmának vezetőjét.

Fotók: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bs, TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs    

Belgrád
tüntetés
Szövetség Szerbiáért
ellenzék

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.