Ugrás a tartalomra

Ismét zárt ajtók mögött tárgyaltak a választási feltételekről

2019.08.09
16:30
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban az ellenzék, a civil szféra és a hatalom képviselői második alkalommal tartottak kerekasztal beszélgetést, amelyen ezúttal az ellenzéki politikus Dragan Đilas nem jelent meg.

Rengeteg újságíró várta a Belgrádi Egyetem épülete előtt az ellenzék, a civil szféra és a hatalom képviselőit, akik a választások feltételeivel kapcsolatban szerveztek kerekasztal beszélgetést. A média képviselői azonban hiába vártak, a megbeszélésre érkezők a tárgyalást megelőzően semmit sem mondtak nekik. Az újságírók az épületbe sem tudtak bejutni, ugyanis az egyeztetés zárt ajtók mögött zajlott. Ezt kifogásolva Dragan Đilas, a Szabadság és Igazságosság Pártjának elnöke nem is jött el a megbeszélésre. Az ellenzéki politikus az első kerekasztal beszélgetésen egyébként jelen volt.

Az egyeztetéseket követően a Vladimir Orlić, a Szerb Haladó Párt parlamenti képviselője azt mondta, hogy a választói névjegyzék minden korábbinál pontosabb, amit a megfigyelők is bármikor leellenőrizhetnek: „A polgárok meggyőzése érdekében, hogy a bizalmukat még inkább megerősítsük, itt minden tiszta és érthető. Ha kell, akkor javítunk rajta. Habár az anyakönyvi kivonatok már most is automatikusan össze vannak kötve digitális formában a választói névjegyzékkel. Ez a lista precízebb és pontosabb, mint eddig bármikor.”

Fotó: FoNet/Ognjen Stevanović

Aris Movsesijan, az Új Párt képviselője röviden azt nyilatkozta, hogy van, amiben egyetértettek a hatalommal, de vannak ellentétek is, a zárt körű kerekasztal beszélgetés szabályait betartva erről többet azonban nem mondhat.

Az egyeztetésről Milan Antonijević is csak röviden nyilatkozott.

„- Vannak dolgok, amiben egyetértünk. Az ellenzék sok mindenen nem tud változtatni, főleg úgy, hogy bojkottál a parlamentben.
- Mi az, amiben egyetértenek?
- Mondom, erről nem beszélhetek.”

 

Fotó: FoNet/Ognjen Stevanović

A Nyitott Társadalomért Alapítvány elnöke azt mondta, hogy a mostani találkozó konstruktívabb volt, mint az előző.

választás
ellenzék
civil
hatalom
tárgyal
zárt ajtó

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.