Ugrás a tartalomra

IT-együttműködésről szóló szándéknyilatkozat Szerbia és Magyarország között

2019.07.05
10:03
2019.07.05
12:09
Forrás
Pannon RTV
Az együttműködés lehetővé teszi az innovatív és start-up vállalatoknak, a kutatóknak, akadémikusoknak, hogy közösen tudjanak új lehetőségeket találni.

Innovációs technológiai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá pénteken Belgrádban Palkovics László magyar innovációs és technológiai miniszter, valamint Nenad Popović innovációért és technológiáért felelős tárca nélküli szerb miniszter.

A két politikus egyetértett abban, hogy még szorosabb együttműködésre van szükség a két ország között. A szerb IT-szektorban hatalmas lehetőség rejlik, amit a közös munkával lehetne igazán kiaknázni – hangsúlyozta Nenad Popović.

Palkovics László felhívta a figyelmet arra, hogy a technológiai fejlődésben meg kell találnia a helyét az olyan méretű országoknak is, mint Szerbia és Magyarország, és az ilyen kis országokat a szellemi hozzáadott érték tudja igazán kiemelni.

IT
szándéknyilatkozat
Nenad Popović
Palkovics László

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.