Ugrás a tartalomra

Ítélethirdetés lesz Šešelj ügyében

2018.04.11
11:36
2018.04.11
11:42
Forrás
Tanjug
Ma hirdeti ki a másodfokú ítéletet Vojislav Šešelj radikális vezető ügyében az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusának fellebbviteli tanácsa.

A Hágai Törvényszék bírói tanácsa 2016. március 16-án az elsőfokú ítélettel felmentette Šešeljt mind a kilenc vádpont alól. Azzal vádolták, hogy gyűlöletbeszédeiben ösztönözte és támogatta a Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában elkövetett háborús bűnöket, valamint a horvátok kiűzését Vajdaságból. A hágai ügyészség fellebbezett az ítélet ellen és 28 év börtönbüntetést kért Šešelj számára. A Szerb Radikális Párt vezetője kijelentette, hogy a másodfokú ítélet miatt sem, és soha többé nem utazik önként Hágába, ahol csaknem 12 évet töltött fegyházban. A fellebbviteli tanács most megerősítheti vagy megváltoztathatja az elsőfokú ítéletet, illetve új tárgyalást rendelhet el. A másodfokú ítéletet délután 2-től ismertetik.

Vojislav Šešelj
hágai törvényszék

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.