Ugrás a tartalomra

Itt a koszovói Szerb Községek Közösségének létrehozásának ideje

2023.01.30
12:43
2023.01.30
12:49
Forrás
Szerbiai RTV
Itt a koszovói Szerb Községek Közösségének létrehozásának ideje, és ez jogilag kötelező nemzetközi kötelezettség – emelte ki Gabriel Escobar és Derek Schole.

Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjának és Derek Schole, az amerikai külügyminisztérium vezető tanácsadójának a prištinai Kohában megjelent írásában hozzáteszik, hogy az Amerikai Egyesült Államok legfontosabb célja, hogy egy egészséges, békés és stabil kapcsolat alakuljon ki Szerbia és Koszovó között. Véleményük szerint a legkritikusabb feladat a szerb többségű koszovói községek közösségének pontos meghatározása. A magyarázat szerint a közösség hatáskörébe olyan kérdések tartoznának, mint az oktatás, egészségügy, a város- és vidéktervezés, valamint a helyi gazdasági fejlesztések, vagyis más szavakkal azok a dolgok, amelyek minden koszovói község hatáskörébe tartoznak. Hozzáteszik, hogy ezzel javulhat a lakosság mindennapi élete, valamint a bizalom is a szerb lakta közösségek és a koszovói vezetés között is, ami arra ösztönözné a szerbeket, hogy nagyobb szerepet vállaljanak a társadalmi életben

Gabriel Escobar
Szerb Községek Közössége

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.