Ugrás a tartalomra

Ivica Dačić: Egyre rosszabb a helyzet Koszovóban

2023.04.02
15:10
2023.04.02
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az ideiglenes pristinai intézmények felelőtlen magatartása miatt egyre nehezebb a biztonsági helyzet Koszovóban - jelentette ki Ivica Dačić.

A Nemzetbiztonsági Tanács titkára ezzel kapcsolatban kiemelte, fontos lenne, hogy a nemzetközi közösségek hatni tudjanak Albin Kurti koszovói miniszterelnökre. A biztonsági szolgálatok munkáját koordináló testület ülése után a politikus hangsúlyozta, hogy Pristina figyelmen kívül hagyja a megkötött megállapodásokat. Ez pedig azt jelenti, hogy el akarják kerülni azokat a kötelezettségeket is, amelyeket Ohridban vállaltak - részletezte Dačić.

„Ez egyértelmű szándékukat jelzi azzal kapcsolatban, hogy nem akarnak békét, és megpróbálják elkerülni azokat a kötelezettségeket, amelyeket többek között az ohridi megállapodásban vállaltak. Az első kötelezettség pedig a Szerb Községek Közösségének megalakítása. Ebből a szempontból ez egy újabb felszólítás a nemzetközi közösség számára, hogy nagyon komolyan kell vennie a figyelmeztetéseinket, továbbá azt is látni kell, hogy a szerbek letartóztatásával és üldözésével, a garantált jogok és szabadságjogok megsértésével destabilizálni akarják a helyzetet, folyamatosan újabb válságokat idéznek elő. Mindezt azért, hogy ne születhessen olyan új megállapodás, amely előrelépést jelentene a helyzet normalizálása terén.”

Ivica Dačić
Koszovó

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.