Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Baderkhan Ahmad

Izrael ismét rakétákat lőtt ki szíriai célpontokra

2022.02.17
12:24
2022.02.17
12:34
Forrás
MTI
A támadás célpontja egy olyan épület volt, ahol katonai tisztségviselők tanácskoztak.

Izrael több rakétát lőtt ki szerda éjjel szíriai katonai célpontokra Damaszkusztól délre, a támadások anyagi károkat okoztak – jelentette a szíriai állami média csütörtökön. Egy névtelenül nyilatkozó katonai forrás az állami televízióban elmondta, a Golán-fennsíkról lőtték ki a rakétákat, amelyek egy falu határában csapódtak be éjfél előtt, de személyi sérülést nem okoztak. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű, brit székhelyű aktivistahálózat értesülése szerint a támadás célpontja egy olyan épület volt, ahol katonai tisztségviselők tanácskoztak. A szervezet szerint idén ez már a negyedik ilyen jellegű izraeli támadás volt.

Izrael egy héttel ezelőtt is légicsapásokat hajtott végre Damaszkusz környékén, akkor legkevesebb egy katona meghalt és többen megsebesültek. Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen Szíriában.

Izrael
Szíria
rakéta
támadás

Most

18:55, Frissítve: 19:12

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.