Ugrás a tartalomra

Izraeli államfő: Horvátországnak szembe kell néznie saját múltjával

2018.07.26
09:47
Forrás
MTI
Horvátországnak szembe kell néznie saját múltjával, mondta Reuven Rivlin Izrael államfője, szerdán a horvátországi Jasenovacon.

Az izraeli elnök két napos hivatalos látogatásra érkezett Horvátországba, ahol Kolinda Grabar-Kitarović horvát államfővel ellátogatott a horvát Auschwitzként is emlegetett koncentrációs táborba, hogy megemlékezzen az usztasák által több tízezer kivégzett zsidó, szerb és roma áldozatról. A két államfő meglátogatta a jasenovaci emlékmúzeumot, és koszorút helyezett el a láger helyén állított emlékműnél, az izraeli államfő pedig egy hagyományos zsidó imát is elmondott.

Horvátország
Izrael
Reuven Rivlin
Kolinda Grabar-Kitarović
Jasenovac

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.