Ugrás a tartalomra

Januárban 445 euró átlagbér és jelentősen nagyobb nyugdíjak

2017.09.27
10:57
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
Ha Koszovó már odaveszett volna, nem küzdene érte annyira - jelentette ki Aleksandar Vučić a szerb köztelevízió Upitnik című műsorában. A csaknem másfél órás műsorban számos témát érintett.

Lesz bér- és nyugdíjemelés, jut egyszeri támogatás a nyugdíjasoknak, a katonáknak, a rendőröknek és még a titkosszolgálatnak is. A szerbiaiak jócskán megérezik majd a pénzügyi erősödés eredményeit - jelentette ki a szerb államfő a Szerbiai RTV élő műsorában. Az emelések arányáról egyeztetett Ana Brnabić szerb kormányfővel, aki várhatóan a kabinet munkájának első 100 napja alkalmából ismerteti majd a pontos adatokat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Kétkedve fogadták a munkatörvényt, mint ahogyan a gazdasági konszolidációra irányuló intézkedéseket is, mindenki támadta ezeket Szerbiában, de jók az  eredmények, és még jobbak lesznek. Az emberek egyre elégedettebbek lesznek, következnek az emelések, egyszeri támogatást kapnak a nyugdíjasok, a katonaság, a rendőrség, továbbá a Biztonsági-információs Ügynökség tagjai. Jelentősen növekednek majd a nyugdíjak, a fizetések, és ez mind a kemény munkának és a nehéz döntéseknek köszönhető.”

Koszovó kérdésében a szerb elnök hangsúlyozta, nehéz lesz megegyezéses megoldást találni, de mindent megtesznek ennek érdekében. „Azt gondolom, nagyon fontos, hogy megpróbáljuk rendezni a szerbek és az albánok kapcsolatát egyszer s mindenkorra. De vajon lesz-e elég erőnk ehhez? Félek, hogy nem, de szeretném, ha lenne. Tehát, hogy is mondjam, azt gondolom, hogy erre a kérdésre a válasz, hogy mindenkinek nyitottnak kell lennie a saját gyermekei és a saját jövője felé, de nem szabad mindig megtévesztenünk magunkat.”

Szerbia számára a legfontosabb a béke és a stabilitás megőrzése - húzta alá a szerb államfő. A közelgő belgrádi önkormányzati választások kapcsán pedig azt mondta, hogy még nem született döntés annak pontos időpontjáról.

Aleksandar Vučić
fizetés
nyugdíj
Koszovó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.