Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Kiyoshi Ota

A japán miniszterelnökkel tárgyalt Ana Brnabić

2022.09.28
14:16
Forrás
Pannon RTV
Fumio Kishida megköszönte a szerb miniszterelnöknek, hogy tiszteletét tette és képviselte Szerbiát Abe Shinzo egykori japán kormányfő állami temetésén.

Kishida emlékeztetett, hogy Szerbia és Japán tegnap ünnepelte diplomáciai kapcsolatának 140. évfordulóját, valamint arra is, hogy Abe 2018-as szerbiai látogatását követően megnőtt a japán befektetések száma az országban. Ana Brnabić a nap korábbi részében más japán politikusokkal is találkozott.

Fontos megbeszéléseket folytattunk Tokióban, amelyek hozzájárulhatnak majd a két ország közötti együttműködés további fejlesztéséhez - mondta Ana Brnabić a Japánban tett látogatását követően. A szerb miniszterelnök hozzátette, a cél az volt, hogy politikai és gazdasági kapcsolatokat építsenek ki Japánnal. Kiemelte, hogy a japán találkozók jó alkalmat adtak arra, hogy ismét kifejtsék Szerbia álláspontját, mivel Japán egy olyan ország, ahonnan a befektetők érkezése a kormány javaslatától függ. Arra is kitért, hogy a találkozó alkalmával Szerbia Ukrajnához való viszonyulása is szóba került. 

Japán
Ana Brnabić

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.