Ugrás a tartalomra

A járvány elleni küzdelemről tárgyalt a török, a német, a francia és a brit vezető

2020.03.17
20:59
Forrás
MTI
Videokonferencián tárgyalt egymással Recep Tayyip Erdogan török és Emmanuel Macron francia államfő, Angela Merkel német kancellár és Boris Johnson brit miniszterelnök.

Egyebek mellett a koronavírus elleni küzdelemről, a szíriai polgárháború rendezésének lehetőségeiről, az Európai Unió helyzetéről, végül pedig Törökország és az EU kapcsolatairól is egyeztettek. A felek a koronavírus okozta járvány miatt tartották a megbeszélést videokapcsolaton keresztül, nem pedig személyesen Isztambulban, ahogyan korábban tervezték. A török vezetés még február végén jelentette be, hogy nem áll módjában visszatartani az Európába készülő migránsokat. A lépés következtében tízezrek keltek útra, és torlódtak fel a török-görög szárazföldi határon. Az unió tagállamai átfogó támogatásukról biztosították a görög hatóságokat, így a napokban 100 határőrt küldtek Görögországba a helyzet kezelésére. 

Angela Merkel
Emmanuel Macron
Recep Tayyip Erdogan
Boris Johnson
Németország
Franciaország
Nagy-Britannia

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű