Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Javuló kapcsolatok Belgrád és Szkopje között

2019-11-22
14:26
2019-11-22
22:13
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő fogadta ma Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfőt, aki kétnapos szerbiai látogatást tesz.

A Szerbia Palotánál ünnepélyesen fogadták, majd megkezdődtek a plenáris tárgyalások Szerbia és Észak-Macedónia küldöttségei között, a két elnök vezetésével. Az ezt követő sajtótájékoztatón Vučić elmondta, nagyobb bizalom és jobb kapcsolat van Belgrád és Szkopje között, mint egy vagy két évvel ezelőtt. Politikai szempontból a két ország között nincsenek nyitott kérdések, kivéve Koszovó függetlenségének elismerését. A gazdasági együttműködés és a baráti kapcsolatok továbbfejlesztése a cél - mondta Vučić. Hangsúlyozta, nem akarja, hogy az EU továbbra is bábként kezelje a régió országait. Elhangzott továbbá, hogy Észak-Macedóniában és Szerbiában is egy-egy kultúrközpont nyílik majd a jövőben, a két ország közreműködésével.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Őszintén beszéltünk a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok minden kulcsfontosságú kérdéséről, az összes regionális kezdeményezésről és egyéb körzeti kérdésekről. Belgrád és Szkopje között nagyon jó a kapcsolat, és nagyobb bizalommal viseltetünk egymás iránt, mint egy, illetve két évvel ezelőtt. Ezek a kapcsolatok csak jobb irányba haladhatnak ezután. A gazdasági kapcsolatokból, amelyek mindig jó mutatói az előrehaladásnak, látható, hogy mi a helyzet.”

Sztevo Pendarovszki
Aleksandar Vučić
Belgrád
Szerbia
Észak-Macedónia

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.