Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Javuló kapcsolatok Belgrád és Szkopje között

2019-11-22
14:26
2020-02-28
16:24
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő fogadta ma Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfőt, aki kétnapos szerbiai látogatást tesz.

A Szerbia Palotánál ünnepélyesen fogadták, majd megkezdődtek a plenáris tárgyalások Szerbia és Észak-Macedónia küldöttségei között, a két elnök vezetésével. Az ezt követő sajtótájékoztatón Vučić elmondta, nagyobb bizalom és jobb kapcsolat van Belgrád és Szkopje között, mint egy vagy két évvel ezelőtt. Politikai szempontból a két ország között nincsenek nyitott kérdések, kivéve Koszovó függetlenségének elismerését. A gazdasági együttműködés és a baráti kapcsolatok továbbfejlesztése a cél - mondta Vučić. Hangsúlyozta, nem akarja, hogy az EU továbbra is bábként kezelje a régió országait. Elhangzott továbbá, hogy Észak-Macedóniában és Szerbiában is egy-egy kultúrközpont nyílik majd a jövőben, a két ország közreműködésével.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Őszintén beszéltünk a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok minden kulcsfontosságú kérdéséről, az összes regionális kezdeményezésről és egyéb körzeti kérdésekről. Belgrád és Szkopje között nagyon jó a kapcsolat, és nagyobb bizalommal viseltetünk egymás iránt, mint egy, illetve két évvel ezelőtt. Ezek a kapcsolatok csak jobb irányba haladhatnak ezután. A gazdasági kapcsolatokból, amelyek mindig jó mutatói az előrehaladásnak, látható, hogy mi a helyzet.”

Sztevo Pendarovszki
Belgrád
Észak-Macedónia

Most

15:53, Frissítve: 16:06

Sokakat csábít a szabadkai medence

A kora délutáni órákban még nem volt nagy nyüzsgés a szabadkai sétaerdei medence környékén, mégis akadtak olyanok, akik kihasználták a felmelegedést. Kicsik és nagyok egyaránt csobbantak a hűs vízben.
15:16, Frissítve: 15:25

Szigorítások Újvidéken

Szigorításokat vezetett be az újvidéki válságstáb. A vendéglátóipari létesítmények nyitvatartási idejét reggel 6 és este 11 óra közé korlátozzák. Tilos ünnepségek és rendezvények szervezése.
14:12, Frissítve: 14:31

Online térbe költöznek a VM4K eseményei

Online térben lesz elérhető a szabadkai VM4K csütörtök esti koncertje és a Top 10 elnevezésű kamasztábor - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a központ.
13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.

Népszerű

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.