Ugrás a tartalomra

Jelentős ingatlanokat veszíthet el az ortodox egyház Montenegróban

2019.12.27
10:17
Forrás
MTI
Incidensek tarkították Montenegróban a vallásszabadságról és a vallási közösségek jogi helyzetéről szóló törvényjavaslatról szóló szavazást.

A helyi hatóságok 22 személyt őrizetbe vettek, köztük a szerb kisebbség, Demokratikus Front nevű pártjának 18 képviselőjét. A Demokratikus Front tüntetést hirdetett a parlamenthez, ám erre nem kaptak engedélyt a rendőrségtől. Az incidensek után folytatódott a parlament munkája és elfogadták a törvényjavaslatot. A törvény szerint a Montenegróban működő vallási közösségeknek dokumentumokkal kellene igazolniuk, milyen ingatlanjaik voltak 1918 előtt, vagyis azt megelőzően, hogy Montenegró csatlakozott volna a Jugoszláv Királysághoz. A szerb ortodox egyház szerint a most elfogadott törvény miatt, az ortodox egyház jelentős ingatlanokat veszíthet el.

Montenegró
incidens
vallásszabadság

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.