Ugrás a tartalomra
TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Jelentős katonai fejlesztések lesznek Szerbiában

2021.12.12
13:30
Forrás
Szerbiai RTV
A következő öt évben 1 milliárd 240 millió eurót ruház be Szerbia katonai technikába - nyilatkozta Aleksandar Vučić.
TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

A szerb elnök hangsúlyozta, már jövőre az első negyedévben 145 millió eurót biztosítanak az ágazatnak. Azt tervezik például, hogy 2022-ben és 2023-ban összesen 30 katonai helikoptert rendelnek meg. A hazai ipar biztosítja a fejlesztés nagy részét - tette hozzá. Bővülni fog a fegyverzet és a járműpark is - ígérte Vučić. A katonaság modernizációjához az orosz és francia partnerektől való beszerzések is hozzájárulnak majd.

katonaság
fejlesztések
beruházások
Aleksandar Vučić

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.