Ugrás a tartalomra

Jelentős szigorítások Magyarországon

2021.03.04
11:54
2021.03.04
12:43
Forrás
hirado.hu
Ideiglenesen bezárják az iskolákat és az üzleteket Magyarországon - jelentette be Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat. A középiskolák, egyetemek oktatási rendje nem változik.

Az üzleteket március 8-tól 22-ig, két hétre bezárják, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat, benzinkutakat. Ugyanebben az időben minden szolgáltatás - kivéve a magánegészségügyi szolgáltatás – szünetel. A konditermek is bezárnak két hétre, az igazolt sportolók edzéseit és versenyeit csak zárt kapuk mögött szabad megtartani. A szabadtéri sportok, ahol a 1,5 másfél méteres védőtávolság betartható továbbra is lehetséges. A maszkhasználat mindenhol kötelező.

A határokon szigorítják a személyforgalmat, a tranzit- és a teherforgalom továbbra is lehetséges. A magyar kormány csütörtöki ülésén szakértők meghallgatása után döntött a szigorításokról, ugyanis az elhunytak száma ismét 130 körül alakul. Arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat. Remélhetőleg a járvány utolsó szakaszában vagyunk – fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Magyarország: „A terjedés sebessége nő, a reprodukciós ráta pedig az egyik legmagasabb Európában. A harmadik hullám erős, nagyon erős, erősebb mint a második, és a második hullám is sokkal erősebb volt mint az első. A harmadik hullámban az az új, hogy rendelkezésünkre áll vakcina, jól halad az oltás. Biztosan állíthatjuk, hogy Európában most a harmadik helyen vagyunk, de a jövő héten az Európai Unión belül Magyarország lesz a legátoltottabb ország, de még ez a tempó sem elég gyors ahhoz, hogy a vírus és különösen a vírus-mutánsok terjedését megakadályozza.”

Gulyás Gergely elmondta, a nemzeti konzultáció március 15-én zárul, és ezután dönthet a kormány az újranyitás menetrendjéről, melyre várhatóan március 22-e után kerülhet sor.

szigorítás

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.