Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Jó kapcsolat, sikeres együttműködés

2023.03.22
12:04
2023.03.22
16:51
Forrás
Pannon RTV
Magyar Józsefet, Magyarország új belgrádi nagykövetét fogadta Belgrádban Kovács Elvira, a szerbiai képviselőház alelnöke.

Az új nagykövet először járt a parlamentben, ahol Magyarország és Szerbia kapcsolatáról egyeztetett a Vajdasági Magyar Szövetség politikusával, aki egyben az Integrációs Bizottság elnöke is. Kovács Elvira a Pannon RTV-nek a találkozó után elmondta mindig jó az együttműködés a magyar nagykövet, a nagykövetség, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség frakciója, de a diplomáciai külképviselet és a parlament között is.

Kovács Elvira kiemelte: „A jövő héten lesz a házelnöki találkozó Orlić és Kövér házelnökök között, amit eredetileg januárra terveztünk, csak sajnos egészségügyi okok miatt elhalasztották. Úgyhogy ezt azért sürgetnénk ennyire, hogy még intenzívebb parlamenti együttműködés tudjon kialakulni az aránylag új összetételek között. Az európai integrációs, illetve az Európa-ügyi bizottságok között már volt ilyen, csak ebben az összetételben még nem találkoztunk, hogy konkrét tapasztalatokat tudjunk cserélni, hiszen Magyarország nagyon nagy barátunk, partnerünk, partnere Szerbiának a különböző európai fórumokon is.”

Kovács Elvira
Magyar József

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű