Ugrás a tartalomra

Jogkövető magatartásra szólít fel Pásztor István

2020.07.08
10:48
Forrás
Facebook
Megálljt kell parancsolni a vandalizmusnak! - fogalmaz Facebook bejegyzésében Pásztor István.

A VMSZ elnöke azt írja: a legerélyesebben elítélem azoknak a primitív emberi indulatoknak a megnyilvánulását, amik a Parlamentbe való betörésben, emberéletek veszélyeztetésében, a rendőrök megtámadásában, Belgrád központjának felforgatásában, törés-zúzásban, gyújtogatásban és általános rendbontásban nyilvánultak meg tegnap késő este és az éjjel folyamán, elsősorban a fővárosban - fogalmaz Pásztor. Hozzáteszi: Ezekre a jelenetekre, az ország ily módon történő lejáratására és destabilizálására, a világban sok helyen napjainkban látható körülmények szerbiai meghonosítására soha nem lehet sem indok, sem magyarázat! A bűnüldöző szervek erélyes és hatékony, törvényes fellépésében reménykedünk, abban biztatunk. Minden törvényes eszközzel biztosítani kell a közbiztonságot az ország egész területén! Senkinek, semmilyen körülmények között nincs joga azt veszélyeztetni. A vírus terjedésének újbóli lendülete ad mindannyiunknak elég feladatot, okoz elegendő gondot, nem kell azokat tetőzni. Mindenkit jogkövető magatartásra szólítok fel, önmérsékletre, önfegyelemre, egymás megóvására és megsegítésére. A vírus terjedésének megfékezése az elsődleges prioritás még úgy is, ha rengeteg kellemetlenséggel és korlátozással jár. A vírus megfékezésére kell összpontosítanunk. A VMSZ ezt teszi, ahogy eddig, úgy ezután is. Ebben fogunk mindenkinek partnere, segítője és támasza lenni - írta Pásztor István.

Belgrád
tüntetések
Pásztor István
jog

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.