Ugrás a tartalomra

Jöhet a második forduló

2019.04.21
23:18
2020.02.17
18:04
Forrás
MTI, Hirado.hu, Tanjug, Merce.hu
Az előzetes eredmények alapján a kormányzó szociáldemokraták jelöltje, Sztevo Pendarovszki 42 százaláékon áll az elnökválasztás első fordulója után Észak-Macedóniában.

A legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) jelöltje, Gordana Sziljanovszka-Davkova a szavazatok 41 százalékát szerezte meg. Blerim Reka, az ellenzéki albán pártok képviselője pedig a voksok mintegy 13 százalékát kapta meg a szavazóköri eredmények 71 százalékának összeszámlálása után. Fontos lesz, hogy az albán jelölt a második fordulóban ki mellé áll, ugyanis szavazóbázisa döntheti el, hogy végül ki lesz Észak-Macedónia új köztársasági elnöke.

Észak-Macedónia
elnökválasztás

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.