Ugrás a tartalomra

Johnson: Elsődleges feladat a külföldi EU-állampolgárok jogainak védelme

2019.06.25
00:07
2024.03.19
08:47
Forrás
MTI
Boris Johnson szerint a majdani új brit kormány elsődleges fontosságú feladata lesz a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak törvényi védelme.

A pártvezetői tisztségéből távozó Theresa May miniszterelnök legesélyesebbnek tartott utódjelöltje a BBC televíziónak adott, hétfőn késő este sugárzott interjúban megerősítette azt a véleményét is, hogy lehetséges a brit EU-tagság megszűnésének jelenleg érvényes október 31-i határnapjáig új megállapodás elérése az Európai Unióval.

Az EU többször is leszögezte, hogy nincs mód a brit kilépés feltételrendszeréről novemberben elért, a londoni alsóház által háromszor is visszautasított megállapodás újratárgyalására. Johnson azonban a BBC-interjúban leszögezte, hogy a Brexit eredeti, március 29-i határnapja óta sok minden megváltozott Nagy-Britanniában és a kontinensen is.

A külföldi EU-állampolgárok helyzetéről szólva kijelentette: 3,2 millió emberről van szó, akiknek megfelelő védelmet kell biztosítani. Johnson szerint elsődleges fontosságú ennek törvényi rögzítése, mégpedig előfeltételek nélkül.

Boris Johnson
Nagy-Britannia
Brexit

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.