Ugrás a tartalomra

Joksimović: Az új program Magyarországgal való együttműködésünket erősíti

2022.10.19
16:41
Forrás
Szerbiai RTV
A határon átnyúló együttműködés Magyarországgal az egyik legsikeresebb program, amelyre a 2014-2020 közötti időszakban több mint 65 millió eurót különítettek el, és amelynek nagy részét uniós forrásból finanszírozták – mondta Jadranka Joksimović.

Az európai integrációért felelős miniszter és nemzeti IPA-koordinátor elmondta, hogy az új Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program megnyitása jelentős lépés azon tevékenységek folytatásában, amelyek hozzájárulnak a határrégió fejlődéséhez, de egyben a határ menti térség megerősítéséhez is. Az együttműködés új szakasza hozzájárul a társadalmi-gazdasági fejlődés folytatásához Szerbia és Magyarország határ menti régiójában, tette hozzá Joksimović.

Jadranka Joksimović
Magyarország
Szerbia

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.