Ugrás a tartalomra

Joksimović: A jelentés és a gazdasági csomag fontos időpontban érkezett

2020.10.07
13:07
2020.10.07
13:16
Forrás
Közlemény
Az elért eredményekről szóló jelentés és a gazdasági csomag fontos időpontban érkezett - jelentette ki Jadranka Joksimović, Szerbia eurointegrációért felelős minisztere.

Az Európai Bizottság 2020-as évre vonatkozó jelentését Sem Fabrizi, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetője adta át Belgrádban. Joksimović elmondta, a jelentés a legtöbb esetben előrelépést állapított meg, ami új tárgyalási lehetőségekhez juttatta Szerbiát az EU-s csatlakozás útján. Hozzátette, a kormány részéről megvan a szükséges erő és akarat, hogy az uniós csatlakozást illetően átfogó megoldásra jussanak. Megjegyezte, az új kormány programja felgyorsítja azokat a reformfolyamatokat, amelyek a belépéshez szükségesek. Az éves jelentés értékeli a reformok végrehajtásának alakulását Szerbiában, emellett iránymutatásokat tartalmaz az ország uniós csatlakozási lépéseiről.

Jadranka Joksimović
jelentés
gazdasági
csomag

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.