Ugrás a tartalomra

Joksimović szerint nem gond, hogy idén nem nyílt meg újabb csatlakozási fejezet

2020.12.10
17:30
2020.12.10
17:40
Forrás
Pannon RTV
Az európai integrációért felelős szerb miniszter úgy véli, már nem a csatlakozási fejezetek határozzák meg az előrehaladást.

A jelenlegi állás szerint Szerbia idén egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyit meg az Európai Unióval. Egyebek mellett erről a témáról kérdezték Jadranka Joksimovićot a Szerbiai RTV műsorában. Az európai integrációért felelős miniszter szerint azonban ez a helyzet nem jelenti azt, hogy Szerbia nem jutott volna előrébb, csak a fejlődést jelenleg nem a megnyitott fejezetek számában, hanem az unióval végzett közös munkában és erőfeszítésekben mérik.

Jadranka Joksimović, európai integrációért felelős miniszter, Szerbia: „A gazdaságunk megmutatta ellenállóképességét. A polgárok a lehető legjobb egészségügyi ellátást kapták ebben a nehéz helyzetben. Ne gondolják, hogy ezt az Európai Unió minden állampolgára megkapta a tagországokban. Országunk megmutatta, hogy részt vesz az Európai Unió legfontosabb ügyeiben, mint amilyen a vakcina beszerzésére vonatkozó Covax-mechanizmus, a közös gyógyszer beszerzése, a környezetvédelem, a klímavédelem, a digitalizáció, tehát mindenben, ami fontos állomása lesz az Európai Unió új gazdasági növekedésének. Ezek most klaszterekre vannak osztva, nem pedig csatlakozási fejezetekre. A fejezetek hat klaszterbe vannak besorolva, amelyek az unió lényegi politikájával foglalkoznak. Ennek függvényében már nem a csatlakozási fejezetek határozzák meg az előrehaladást.”

Jadranka Joksimović
Európai Unió
uniós csatlakozás
fejezetek

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.