Ugrás a tartalomra

Jön a népszámlálás, legyen oktató!

2022.06.29
15:44
2022.06.29
16:54
Forrás
Pannon RTV
Egy év halasztás után megtartják a szerbiai népszámlálást, ami október 1-jétől 31-ig zajlik országszerte.

A lakosokhoz laptopokkal érkeznek a számlálóbiztosok, a kérdőívben alapinformációkra vonatkozó kérdések lesznek feltüntetve, mint például a lakosok neme, nyelve, vallása, családtagok száma. A számlálóbiztosok a Köztársasági Statisztikai Hivatal azonosítójelvényével igazolják magukat, a biztosok beengedésének visszautasítása 20-50 ezer dináros pénzbírsággal sújtható.

Csonka Brigitta, Szabadka Város Népszámlálási Bizottságának tagja: „Számlálóbiztosnak július 22-e és augusztus 5-e között lehet jelentkezni. A Köztársasági Statisztikai Hivatal honlapján keresztül van egy internetes applikáció, amin történik a jelentkezés. Jelen pillanatban vasárnapig, tehát július 3-ig 20 óráig áll rendelkezésre az applikáció, amiben az instruktoroknak, tehát a számlálóbiztosoknak a kiképzésére, betanítására és a munkájukat koordinálásra vágyó instruktorjelöltek jelentkezhetnek. Nagyon fontos lenne, hogy kisebbségi közösségekből is jelentkezzenek, úgy instruktornak, úgy számlálóbiztosoknak.”

népszámlálás
Csonka Brigitta

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.