Ugrás a tartalomra

Josep Borrell: Nem állapodtak meg a felek, Vučić elfogadta a javaslatot, Kurti nem

2022.11.21
19:50
2022.11.21
22:25
Forrás
Szerbiai RTV
Josep Borrell tájékoztatni fogja a nemzetközi közösséget arról, hogy nem sikerült a feleknek megállapodásra jutniuk Brüsszelben.

A cél az volt, hogy a helyzet súlyosbodását megakadályozzák, ugyanakkor az erre vonatkozó javaslatot Vučić elfogadta, Albin Kurti azonban nem - ezt mondta az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője a tárgyalások után. Arra kérte a feleket, hogy fontolják meg a javaslatot és alkalmazzák azt, hogy a koszovói hatóságok ne büntessenek holnaptól, míg a szerbek ne adjanak ki újabb rendszámtáblákat a koszovói területre vonatkozóan - ezáltal megelőzhető a helyzet romlása.

Peter Stano uniós sajtószóvivő szerint az államvezetőkön van a felelősség a mai sikertelen tárgyalások után, és a helyzet esetleges eszkalálódása kapcsán is.

Időközben több nemzetközi szereplő is csalódottságának adott hangot, hogy nem sikerült a feleknek megegyezniük.

Albin Kurti
Josep Borrell
Brüsszel

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.