Ugrás a tartalomra

Jóváhagyta a brit parlament felsőháza a megállapodás nélküli kilépést tiltó törvényt

2019.09.06
18:42
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI, hvg.hu, hirado.hu
Megszavazta a brit parlament felsőháza is azt az alsóházban szerda este elfogadott törvényt, amely meggátolja, hogy az Egyesült Királyság október 31-én megállapodás nélkül kilépjen az Európai Unióból.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett, Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök által hevesen ellenzett indítványt szerda éjjel fogadta el az alsóház, és a jogszabály azonnal a felsőház elé került további vitára.

Az egyelőre bizonytalan, mi is történhet a következő időszakban, de a brit sajtó most már kész tényként kezeli, hogy előrehozott választások jöhetnek a szigetországban.

brit
felsőház
Brexit
parlament

Most

11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.