Ugrás a tartalomra

„A jövő alakítása a tét”

2020.06.10
20:23
2020.06.10
20:32
Forrás
Pannon RTV
A fiatalokat is megcélzó kerekasztal beszélgetést szervezett a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma Nacsa Lőrinccel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnökével Magyarkanizsán.

Az eseményen Nacsa Lőrinc arra buzdította a több mint 25 megjelent fiatalt, hogy vegyenek részt a június 21-i szerbiai köztársasági, tartományi és önkormányzati választásokon, hiszen a jövőjük alakítása a tét, továbbá hozzátette, közép-európai összefogásra van szükség és ezért fontos, hogy erős magyar érdekképviselet legyen Vajdaságban.

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke: „Szerencsére az utóbbi években azt látjuk, hogy a többi országtól eltérően Szerbiában nem szűkítik a magyar nemzetiség jogait, hanem bővülnek a jogok. Ezt az utat folytatni kell! Ekkor lesz jövője a magyar közösségnek itt. Magyarországra mindig számíthat a vajdasági magyar közösség. De fontos, hogy a saját kezükbe vegyék a sorsuk irányítását, a közösség jogait és menjenek el szavazni.”

Nacsa Lőrinc
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség
VMSZ Ifjúsági Fórum
Választások 2020
Magyarkanizsa

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.