Ugrás a tartalomra
FoNet/Zoran Mrđa

A jövő évi választás után kerülhet sor az alkotmánymódosításra

2019-08-18
20:50
Forrás
Vajdasági RTV
Nela Kuburović igazságügyi miniszter szerint csak a jövő évi választások után várható, hogy sor kerül az igazságszolgáltatással kapcsolatos alkotmánymódosításra.

A miniszter a Kurirnak adott interjúban kifejtette, hogy az eljárás értelmében a parlamentnek előbb kétharmados többséggel határoznia kell az alkotmány módosításának szükségességéről, ezt nyilvános vita követi, majd a végleges szöveg visszakerül a képviselőházba, a végső szót pedig a polgárok mondják ki népszavazáson.

„Tekintettel a bonyolult eljárásra, mindezt már az új összetételű parlament fogja véghez vinni” – magyarázta Kuburović. Hozzátette azonban, hogy már eddig is sokat tettek a bíróságok függetlenségéért, az ügyészség önállóságáért és az igazságszolgáltatás felelősségének erősítéséért.

Az igazságügyi miniszter azt is elmondta, hogy nincs haladás az Oliver Ivanović volt koszovói szerb vezető gyilkosai utáni nyomozásban.

alkotmánymódosítás
választás
parlament
Szerbia
Nela Kuburovic
igazságügyi miniszter

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.