Ugrás a tartalomra

A jövő héten kiderül, lesz-e parlamenti választás is

2017.02.17
16:17
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök. Hozzátette, szinte biztos, hogy a Szerb Haladó Párt mai főbizottsági ülésén megerősítést nyer Aleksandar Vučić elnökjelöltsége, ezt követően pedig áttekintik, hogy szükséges-e a parlamenti választás vagy bármilyen más szavazás kiírása. Mivel az államfőválasztást a parlament elnöke, míg a parlamenti választásokat a köztársasági elnök írja ki, az újságírók felvetették a házelnöknek, hogy okozhat-e fennakadást az elmúlt időszakban kialakult helyzet a kormányfő és az államfő között. Gojković azt válaszolta, mindenki az alkotmány és a törvények szerint cselekszik majd. (Tanjug)
elnökválasztás
Maja Gojković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.