Ugrás a tartalomra

A jövő héten kiderül, lesz-e parlamenti választás is

2017-02-17
16:17
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök. Hozzátette, szinte biztos, hogy a Szerb Haladó Párt mai főbizottsági ülésén megerősítést nyer Aleksandar Vučić elnökjelöltsége, ezt követően pedig áttekintik, hogy szükséges-e a parlamenti választás vagy bármilyen más szavazás kiírása. Mivel az államfőválasztást a parlament elnöke, míg a parlamenti választásokat a köztársasági elnök írja ki, az újságírók felvetették a házelnöknek, hogy okozhat-e fennakadást az elmúlt időszakban kialakult helyzet a kormányfő és az államfő között. Gojković azt válaszolta, mindenki az alkotmány és a törvények szerint cselekszik majd. (Tanjug)
elnökválasztás
Maja Gojković
parlamenti választás

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.