Ugrás a tartalomra

A jövő héten kiderül, lesz-e parlamenti választás is

2017-02-17
16:17
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök. Hozzátette, szinte biztos, hogy a Szerb Haladó Párt mai főbizottsági ülésén megerősítést nyer Aleksandar Vučić elnökjelöltsége, ezt követően pedig áttekintik, hogy szükséges-e a parlamenti választás vagy bármilyen más szavazás kiírása. Mivel az államfőválasztást a parlament elnöke, míg a parlamenti választásokat a köztársasági elnök írja ki, az újságírók felvetették a házelnöknek, hogy okozhat-e fennakadást az elmúlt időszakban kialakult helyzet a kormányfő és az államfő között. Gojković azt válaszolta, mindenki az alkotmány és a törvények szerint cselekszik majd. (Tanjug)
elnökválasztás
Maja Gojković
parlamenti választás

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.