Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miloš Milivojević

Jövő héten Lajčak és Escobar Belgrádba és Prištinába látogat

2023.06.02
16:04
2023.06.02
16:10
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn és kedden Belgrádba és Prištinába látogat Miroslav Lajčak, az Európai Unió különleges megbízottja és Gabriel Escobar, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

A látogatásuk elsődleges célja, hogy megpróbálják az Észak-Koszovóban kialakult feszültséget feloldani. A helyzet az után durvult el, hogy a szerbek lakta településeken az áprilisi voksoláson, amelyet a Szerb Lista bojkottált, megválasztott új önkormányzati vezetés, megpróbálta elfoglalni munkahelyét. Az észak-koszovói szerbek ezt megpróbálták megakadályozni és a rendfenntartókkal is összecsaptak. Az összetűzések során több KFOR katona és tüntető is megsérült.

Koszovó
Miroslav Lajčak
Gabriel Escobar

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.