Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/succo

A jövő héten összeül a Szerb Parlament Alkotmányügyi és Jogalkotási Bizottsága

2021.04.08
16:27
2021.04.08
17:27
Forrás
Pannon RTV
Az Ana Brnabić által tavaly kezdeményezett alkotmánymódosításról tárgyalnak majd, amely célja a bíróságok függetlenségének szavatolása. Ennek érdekében a bírák megválasztásának módját is megváltoztatnák.

Az alkotmánymódosítást a szerb miniszterelnök kezdeményezte, erről pedig a köztársasági parlament elnökével, Ivica Dačićtyal és az illetékes parlamenti bizottságokkal is egyeztetett.

Tanjug/Szerbia Kormánya/ Slobodan Miljević

 Brnabić bejelentése szerint a bizottság jövő heti ülésén a kormánytagok is részt vesznek annak érdekében, hogy részletesebben megismerhessék a módosítások lényegét. A szerb kormányfő arról is beszélt, hogy az igazságügyi minisztérium április végéig kidolgozza a peres eljárásokra vonatkozó törvény módosítását.

„A kormány tavaly december 3-án, 2020-ban fogadta el az alkotmánymódosításra vonatkozó kezdeményezést, és ezt a kezdeményezést továbbította a szerb parlamentnek is. Szerettem volna a mai konzultációkon megtudni, hogy van-e még valami amivel Szerbia feltudná gyorsítani ezt a folyamatot.”

alkotmánymódosítás
Ana Brnabić

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!