Ugrás a tartalomra
Üres a közigazgatási hivatal váróterme
Pannon RTV

Jövő szeptembertől nem kell többet sorban állni?

2019-03-03
12:46
Forrás
Beta
A lakossági adatok központosított adatbázisának kidolgozását szorgalmazzák Szerbiában.

Az erre vonatkozó törvényjavaslat szerint 13 különböző intézmény adatait egyesítenék: az anyakönyvi, az állampolgársági, a személyi- és lakcímazonosítói adatokat éppúgy tartalmazná a központosított adatbázis, mint a kiadott okmányokról, a biztosításról és az adózásról szóló információkat is.

Amennyiben elfogadják a törvényjavaslatot, 2020. szeptemberétől a lakosok és a hivatalok ingyenesen hozzáférhetnek majd a központosított adatbázishoz, így költségmentesen intézhetik ezen ügyeiket - emelte ki a Betának adott nyilatkozatában Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter.

A törvényjavaslatot kedden kezdi megvitatni a szerbiai képviselőház.

Branko Ružić
államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter
törvényjavaslat
központosított adatbázis

Most

07:29

Nyert a TSC a Voždovac ellen

Idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a TSC a szerb Szuperligában: az észak-bácskai együttes a szerb fővárosban 2:1-re nyert a Voždovac ellen.
22:23

Györe elődöntős Umagban

Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.
22:15

Brit tankhajót foglalt le Irán

Újabb incidens történt a világ egyik legfontosabb vízi útján, a Perzsa-öböl bejáratát jelentő Hormuzi-szorosban, amelyen keresztül a Közel-Kelet olajforgalmának jelentős része bonyolódik.
20:31

Magasabb lesz az alma ára?

A szélsőséges időjárás miatt idén várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés Magyarországon, amely a tavalyi mennyiség fele, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.