Ugrás a tartalomra

Jövő szerdán szavaz az EP az új Európai Bizottságról

2019.11.22
08:51
Forrás
Tanjug, euronews.com
Jövő szerdán szavaz az Európai Parlament az új összetételű, Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottságról - jelentette be az EP elnöke, David-Maria Sassoli.

Az EP elnöke arról számolt be, hogy a képviselő-testület az elmúlt két hónapban eleget tett demokratikus feladatainak, és alaposan megvizsgálta a jelöltek teljesítményét. Rámutatott, a meghallgatások időnként nehezek voltak, ugyanakkor egyedülálló lehetőséget nyújtottak a képviselőknek, hogy meggyőződhessenek arról, hogy a biztosjelöltek készen állnak a rájuk bízott munka elvégzésére. A következő öt évben számos feladatunk lesz a migrációra és a menekültkérdésre adandó hosszú távú válaszoktól kezdve a klímaváltozás elleni harcban megszerzett vezető szerepünk megőrzéséig. Olyan Európai Bizottságra van tehát szükség, amely képes lépni az állampolgárok számára fontos ügyekben. A polgárokkal közvetlen kapcsolatban álló parlament vizsgálni fogja az Európai Bizottság munkáját, biztosítva a korábbi vállalásai teljesítését - jelentette ki David-Maria Sassoli.

Kérdésre Sassoli azt mondta, nem várnak brit biztosjelöltre, annak ellenére sem, hogy Ursula von der Leyen korábban azt mondta, hogy brit biztost is szeretne a csapatába. Sassoli szerint ezt a kérdést tisztázták, és csupán 27 fős lesz a leendő bizottság.

Európai Parlament
Európai Bizottság
David-Maria Sassoli
Ursula von der Leyen

Most

Népszerű