Ugrás a tartalomra

A jövőben helyreállhat Szerbia és Montenegró kapcsolata

2022.06.29
16:12
2022.07.01
16:23
Forrás
Pannon RTV
A jövőben helyreállhat Szerbia és Montenegró kapcsolata - ebben reménykedik mindkét ország miniszterelnöke.

Ana Brnabić és Dritan Abazović Belgrádban találkoztak egymással. A montenegrói miniszterelnöknek ez volt az első hivatalos szerbiai látogatása. A szerb miniszterelnök kiemelte, sem Szerbiának, sem pedig Montenegrónak nincs közelebb senkije, sem politikailag, sem gazdaságilag, sem a két ország állampolgárai értelmében. Brnabić hozzátette, Szerbia nyitottan áll a problémák megoldásához, továbbá a politikai és gazdasági kapcsolatok javításának kapcsán is. A montenegrói miniszterelnök is egyetértett abban, hogy a jövőben magasabb szintre kell emelni a két ország közötti együttműködést.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez a látogatás valóban rendkívül fontos számunkra, és remélem, hogy ezzel a látogatással el tudjuk érni azt, amit miniszterelnökként tudok, és amit én is akarok, vagyis a Szerbia és Montenegró közötti kapcsolatok újraindítását és egy új korszakba lépést, egy nagyon jó kapcsolatot.”

Dritan Abazović a szerb miniszterelnökkel folytatott találkozót követően Aleksandar Vučić szerb elnökkel is beszélgetett.

A politikai és gazdasági együttműködésről, a közös befektetésekről, a mezőgazdaságról és élelmiszer-ellátásról is tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök és Dritan Abazović montenegrói miniszterelnök Belgrádban. A szerb államfő kiemelte annak fontosságát, hogy a két országnak segítenie kell egymást a következő időszakban az energetika terén is.

Montenegró
Szerbia

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.