Ugrás a tartalomra

Jövőre is!

2020.12.21
15:52
2020.12.21
18:14
Forrás
Közlemény
2021-ben is megszervezi a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a nemzeti összetartozást erősítő Határtalanul középiskolai vetélkedőt.

A nagy népszerűségnek örvendő vetélkedőre már lehet jelentkezni: a selejtező 2020. december 15 – 2021. január 31 között zajlik. A versenyen külhoni és anyaországi középiskolai osztályok mérhetik össze tudásukat történelmi, irodalmi, földrajzi, nemzetpolitikai kérdésekből. A nyertes osztály 1 millió Ft értékű jutalomban részesül.

A vetélkedő újbóli megszervezésével az a cél, hogy a járványhelyzet miatt mindenhol elmaradó osztálykirándulások helyett a virtuális térben teremtsünk lehetőséget a külhoni és anyaországi fiatalok számára, hogy találkozzanak, kapcsolatokat építsenek egymással, barátságok alakuljanak ki közöttük és emellett tudásukat is bővítsék.

2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében kiemelt céljuk, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk a gyerekekre és fiatalokra, a Határtalanul program és a program keretében megvalósuló középiskolai vetélkedő ennek kiváló eszköze. A nemzetpolitika területén végzett legutóbbi felméréseink azt mutatják, hogy – jelentős részt a Határtalanul programnak köszönhetően – a magyarországi fiatalok 78%-a járt már határon túli magyarlakta területen, 62%-uknak pedig van határon túli barátja.

 A programmal és a vetélkedővel kapcsolatos minden tudnivaló elérhető a www.hatartalanul.net oldalon.

Határtalanul
középiskolai
vetélkedő
nemzeti
Nemzetpolitikai Államtitkárság

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.