Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Jövőre adhatják át rendeltetésének a művelődési otthont Noszán

2022.10.28
15:50
2022.10.28
17:12
Forrás
Pannon RTV
Az épületet már szinte teljes egészében berendezték, áll a színpad és az öltözők is elkészültek. A tűzvédelemmel azonban még van némi tennivaló.
Pannon RTV/Payeta Maurice

A noszai művelődési otthon munkálatainak befejezése a végéhez közeledik - mondta az intézmény körbejárása után Kovács Elvira. A VMSZ noszai helyi szervezetének elnöke hozzátette, jelenleg egy összetett problémával állnak szemben.

„ Konkrétan a tűzvédelem a probléma. Valamikor bevezettük központilag a vizet, akkor úgy volt, hogy ez elegendő lesz, most viszont kiderült, hogy nem elegendő. Emiatt ezt a problémát más módon kell megoldani.
- Hogyha ez megoldódna és átadnák az épületet, akkor mi lenne még itt az épületben a művelődési programokon kívül?
- Nagy örömünkre szolgál, hogy nemcsak művelődési élet folyna itt, hanem bölcsőde is lenne. 0-3 éves korig tudnánk fogadni a gyermekeket. Erre nagy szükség is van, nemcsak ennek a kis településnek, hanem a körülöttünk lévő falvaknak is.”

A Magyar Nemzeti Tanács már évek óta támogatja a noszai művelődési otthon építését. A tervek szerint a lakosok már jövőre birtokukba vehetik az intézményt - jelentette ki Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője.

„Ez egy közösségépítő tér lesz. Akár konferenciákat, bármilyen rendezvényt lehet szervezni, színházként is működhet, előadásokat is lehet majd itt tartani. A Vackornak is lenne itt egy csoportja, úgyhogy egy napközit is lehetne működtetni az elkövetkezendő időszakban. Ezért fontos a közösség szempontjából, hogy ez minél előbb befejeződjön.”

A Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény kihelyezett bölcsődei tagozatával kapcsolatban az a terv, hogy 2023 szeptember elsejével tudjon nyitni - hangzott el az eseményen.

Nosza
nemzeti tanácsi választások
Fremond Árpád
Magyar Összefogás
VMSZ
MNT

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.