Ugrás a tartalomra

Juncker: A balkáni bővítés a béke és a háború közötti különbséget jelentheti

2019.02.21
08:56
Forrás
Szerbiai RTV
A nyugat-balkáni országoknak valós jövőképet kell biztosítani az EU-ban, ellenkező esetben fennáll a veszély, hogy visszatérünk az előző század 90-es éveibe – jelentette ki Jean-Claude Juncker.

Az Európai Bizottság elnöke erről a Borut Pahor szlovén elnökkel folytatott brüsszeli tárgyalása után beszélt. Amennyiben ezek az országok nem válnak az Európai Unió tagjává, akkor megkockáztatjuk, hogy visszatérünk a 90-es évekbe, úgy vélem, hogy ez a béke és a háború közötti különbséget jelentheti.

Pahor a nyugat-balkáni országok európai jövőjével kapcsolatban kiemelte, hogy Bosznia-Hercegovina egy egyedi eset, ezért pedig valamivel elnézőbbnek kell lenni vele. Hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem kérik rajta számon a csatlakozási feltételek teljesítését.

Jean-Claude Juncker

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.