Ugrás a tartalomra

Juncker informális migrációs minicsúcstalálkozót hívott össze vasárnapra Brüsszelbe

2018.06.21
08:38
Forrás
MTI
Informális migrációs és menekültügyi munkaértekezletet hívott össze szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke vasárnapra Brüsszelbe, ahol egyes érdekelt tagállamok vezetői vesznek részt

A hivatalos tájékoztatás szerint az egyeztetés célja, hogy "európai megoldásokat" keressenek a migráció kérdésére az uniós állam- és kormányfők jövő csütörtökön kezdődő rendes csúcstalálkozója előtt.

A sajtóban arról számoltak be, hogy a hétvégi minicsúcsra Ausztria, Bulgária, Görögország, Málta, Németország, Olaszország, illetve Spanyolország vezetői kaptak meghívást, később azonban a belga és a holland miniszterelnök is közölte, hogy jelen lesznek az ülésen.

Juncker szerda délután elmondta, nem ő kezdeményezte az egyeztetést, hanem bizonyos tagállamokból megkeresték, hogy hívjon össze találkozót az érdekelt országok vezetőinek részvételével. A bizottság elnöke hozzáfűzte azt is, hogy a tervezett találkozón - mint fogalmazott - más országok is részt vehetnek.

Leszögezte, nincs arról szó, hogy megpróbálnának majd "diktálni" a migráció ügyében azon tagállamoknak, amelyek képviselői nem voltak jelen a találkozón.

Végezetül elmondta, hogy van néhány ötlete, amelyet be fog mutatni, de egyelőre nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Jean-Claude Juncker
Brüsszel
migránsok

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.