Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Virginia Mayo

Juncker: Súlyos történelmi hiba Észak-Macedónia és Albánia csatlakozásának elnapolása

2019.10.18
21:24
2019.10.18
21:35
Forrás
MTI
A két ország készen áll a csatlakozásra, egyes EU-s tagállamok azonban nem készültek fel a bővítésre - jelentette ki Jean-Claude Juncker.

Az Európai Bizottság leköszönő elnöke szerint súlyos történelmi hiba az európai uniós tagállamok vezetőinek döntése, hogy az EU ne kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával. A bővítésről folytatott, éjszakába nyúló vita nem arról szólt, hogy a két ország készen áll-e a tárgyalások megkezdésére, hanem arról, hogy az EU-nak is tiszteletben kell tartania kötelezettségvállalásait – húzta alá Juncker.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint a bővítés kérdése 2020-ban újra a tagállamok asztalára kerül. Hozzátette: a két ország készen áll, de van néhány uniós tagállam, amely még nem kész az újabb bővítési folyamat megkezdésére. „Nem kételkedem abban, hogy mind Észak-Macedónia, mind Albánia egy napon tagja lesz az Európai Uniónak” – tette hozzá Tusk.

Észak-Macedónia
Albánia
csatlakozás
Európai Unió
elutasítás

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.