Ugrás a tartalomra
FoNet

Június 30-ig kér halasztást a Brexitre Theresa May

2019-03-20
10:11
2019-03-20
16:11
Forrás
BBC, HVG
Március 29-e helyett június 30-a lehet a Brexit dátuma, ha az európai vezetők elfogadják azt a kérést, amelyet levélben küldött Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének Theresa May.

A levél a brit alsóházat bírálja, és azt sem mulasztja el megemlíteni, hogy a házelnök csak abban az esetben engedte volna az újabb szavazást, ha az indítvány alapvetően eltér az előző változatoktól. Hozzáteszi ugyanakkor, hogy arra készül, újabb brit javaslatokkal egészíti azt ki, ahhoz azonban, hogy ezeket elfogadtassa a parlamenttel, időre van szüksége. Ezzel indokolja a miniszterelnök, hogy miért kéri a három hónapos halasztást az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnésére, amely az alapszerződés 50. cikke alapján jövő pénteken következne be. A Financial Times úgy tudja: Brüsszel elutasítja, hogy június 30-ig bennmaradjon a szigetország az EU-ban. Egy bizottsági állásfoglalásra hivatkozva a lap internetes oldala azt írja, vagy május 23-ig halasztanák el a kilépést, vagy sokkal hosszabb időre.

Theresa May
Brexit
Európai Unió

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.