Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Júniusban kezdik a Belgrád-Szarajevó autóút Kozma és Racsa közötti szakaszának építését

2019-03-19
17:01
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád-Bijeljina-Szarajevó autópálya Kozma és Racsa közötti szakaszának kiépítése valószínűleg június második felében kezdődhet meg - nyilatkozta Aleksandar Vučić.

A szerb államfő ma Milorad Dodikkal, Bosznia-Hercegovina Elnökségének soros elnökével egyeztetett aktuális kérdésekről és az együttműködésről. Vučić azt üzente, Szerbia segíteni szeretne a beruházások serkentésében. A start-up támogatásokra Szerbia már befizetett 500 ezer eurót és még ugyanennyit szán erre a célra. A szerb elnök kijelentette, reméli, hogy hamarosan eljut Banja Lukába, ahol elbeszélgetne a pályakezdő kisvállalkozókkal. Vučić hozzátette: Szerbia több mint 8 millió 400 ezer eurót fektet be a Boszniai Szerb Köztársaság és Bosznia-Hercegovina községeinek projektjeibe. Pénzt biztosítanak óvodák építésére, egészségházak, tanintézmények és kultúrotthonok felújítására is.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.