Ugrás a tartalomra

Kamatmentes hitelekkel támogatják a turizmus fejlesztését

2022.02.23
13:10
2022.02.23
16:51
Forrás
Pannon RTV
Kamatmentes hitelekkel támogatja a Vajdasági Fejlesztési Alap a turizmus fejlődését.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság 3 millió dinárral támogatja a hitelkérelem feldolgozási díjának költségeit. Az alap és a titkárság közötti együttműködési szerződést ma írták alá a Tartományi Kormány épületében.

A hosszútávú, kedvezményes hitelek célja az idegenforgalom, különösen a falusi turizmus fejlesztése a felszerelés és a kapacitások bővítése által. Többek között vendéglátói épületek, rekreációs és rehabilitációs központok, mezőgazdasági háztartások felépítésére és átalakítására lehet pályázni.

Goran Savić, igazgató, Vajdasági Fejlesztési Alap:
Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a kölcsönöket hét évre, 24 hónapos türelmi idővel, és egytől három százalékpontos kamattal hagyják jóvá, ami a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság társfinanszírozásával vagy támogatásával történik. A titkárság a részvételi díjat is fedezi.

A pályázatokra év végéig lehet jelentkezni. A mikró, kis és közepes vállalkozások 300 ezertől 20 millió, a családi mezőgazdasági vállalkozások pedig 10 millió dinár összegű befektetésre pályázhatnak. A saját részesedés a projekt teljes összegének a 20 százaléka kell, hogy legyen.

Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági titkár:
Amit az előző évi pályázat elemzése alapján elmondhatok, és amire különösen büszkék vagyunk, hogy több mint 4000 munkahely lett megőrizve Vajdaság Autonóm Tartomány területén, és 500 új munkahely nyílt. Ezek nagyon konkrét eredményei annak, amit csináltunk.

Az elkövetkező időszakban a titkárság együttműködési szerződéseket fog aláírni a garanciaalappal, Vajdaság Idegenforgalmi Szervezetével és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal is.

Vajdasági Fejlesztési Alap
Goran Savić
Nenad Ivanišević
Nenad Ivanišević
Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.