Ugrás a tartalomra

Kampánynyitás a magyar és a szerb nép közötti egység szimbólumánál

2020.06.06
14:35
2020.06.06
20:12
Forrás
Pannon RTV
Zimonyban, Hunyadi János szobránál tartotta kampánynyitó rendezvényét a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma.

Az eseményen a felszólalók egyebek között megállapították, hogy a szerb és a magyar nép közötti kapcsolat jelenleg történelmi magas szinten van. A szervezők azért választották rendezvényük helyszínéül a Hunyadi-szobrot és környékét, mert mint mondták, Hunyadi János a magyar és a szerb nép közötti egység szimbóluma.

Boris Trajkovski, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma belgrádi szervezetének elnöke leszögezte, a két népnek büszkének kell lennie arra, hogy számos korábbi nehézség ellenére, ma már számos szál köti össze a szerbeket és a magyarokat.

„Örülök, hogy összegyűlhettünk a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának ezen a rendezvényén. Szeretnénk rámutatni a szerb és a magyar nép közötti történelmi összefüggésekre, örülök annak, hogy látom, hogy a járókelők is megálltak és érdeklődtek az esemény iránt.”

A most megtartott zimonyi rendezvény azt bizonyítja, hogy a VMSZ Ifjúsági Fórumának belgrádi szervezete aktív és tenni akar az ottani közösségért - nyilatkozta Vukašinović Péter, a VMSZ Ifjúsági Fóruma újvidéki szervezetének elnöke.

„Nagyon fontos, hogy visszaemlékezzünk őseinkre, visszaemlékezzünk arra, hogy Hunyadi János nem csak Vajdaságot, Belgrádot óvta meg a törököktől, hanem egész Európát is.”

Az eseményen Radakov Alen, szabadkai történész tartott rövid történelemórát az érdeklődőknek, akik többet megtudhattak Hunyadi Jánosról.

„A magyar és a szerb kapcsolatok a történelem során nem voltak mindig a legjobbak és nem egy háborúban küzdöttünk egymás ellen, de szerencsére 1944-45 óta, a második világháború óta ezek a kapcsolatok egyre szorosabbak lettek.”

A résztvevők a történelemóra mellett magyar népzenét is hallhattak a Hunyadi-szobor előtt megszervezett rendezvényen.

VMSZ
Ifjúsági Fórum
Vajdaság Magyar Szövetség
kampány
Választások 2020

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.