Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kapcsolatteremtés az EBESZ belgrádi nagykövetével

2021.10.28
16:05
2021.10.28
19:48
Forrás
Pannon RTV
Ismerkedő látogatást tett a Vajdasági Képviselőházban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet januártól Belgrádban teljesítő nagykövete, Jan Braathu.
Pannon RTV

Az EBESZ egy olyan szervezet, amely biztonságpolitikai kérdésekkel fogalakozik széles körben, az emberjogi témáktól kezdve a sajtószabadságig. A szervezet 57 országgal dolgozik együtt, közöttük Szerbiával is. A nagykövet és a Tartományi Képviselőház elnöke, Pásztor István beszélgettek egyebek között a szerbiai nemzeti közösségek jogairól, az emberi jogokról általánosan és a fiatalok pozíciójáról a tartomány területén.

Pannon RTV

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „A következő év ilyen szempontból nagyon fontos fog lenni, mert ha jól számolom, akkor jövőre négy-öt különböző időpontban hétféle urnához kell, hogy járuljanak a vajdasági magyar szavazópolgárok. Tehát a sajtó vonatkozásában is, a választási jog vonatkozásában és az érdekérvényesítés tekintetében is egy nagyon nehéz periódus áll előttünk, és ilyen szempontból fontos, hogy megismerkedtünk, és hogy elkezdtük építeni azt a bizalmi viszonyt, amelyre lehet, hogy szükség fog lenni.”

EBESZ
nagykövet
Jan Braathu
Pásztor István

Most

Népszerű