Ugrás a tartalomra
TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Karađorđe-csillaggal tüntette ki Peter Handkét a szerb elnök

2021.05.09
19:48
2021.05.09
19:55
Forrás
Pannon RTV
Aranyfokozatú Karađorđe-csillag Érdemrenddel tüntette ki Peter Handke osztrák, Nobel-díjas írót Aleksandar Vučić.
TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

A szerb államfő méltatásában úgy fogalmazott, örülhet Szerbia, hogy mindig számíthat egy ilyen barátra.

Handkét meglepetésként érte a kitüntetés, mint mondta, beszéddel sem készült.

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Boldog lehet a szerb nép, hogy ilyen barátja van, mint Peter Handke. Mindig, amikor a Koszovóban élő szerbek szenvedéseit akarom megérteni, Handke szerb ciklusát veszem elő, abból olvasok, és idézem azt - mondta Aleksandar Vučić méltatásában.

„Ennek a legjelentősebb díjnak az odaítélésével Szerbia háláját fejezi ki az akadémikusának és barátjának, Handkének. Drága és tisztelt barátaink, köszönet mindenért, amit az országunkért tesznek, a mi Szerbiánkért. Elnézést azért, amiért a szerbek egy része nem tudta mindig kifejezni ezt a hálát.”

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Peter Handkét nagy meglepetésként érte a díjátadó, mint mondta teljesen más programra készült.

„Nem voltam felkészülve arra, hogy egy ilyen nagy kitüntetést kapok, nem voltam felkészülve. Csak azt tudtam, hogy találkozni fogok a szerb elnökkel és megiszunk együtt egy kávét.”

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Handke elmondta, hogy amikor Szerbiára gondol, mindig a Mileševa kolostor Fehér Angyal ikonja jut eszébe. Ilyenkor boldogság önti el a szívét, ez az angyal ugyanis gondolkodásra készteti.

Peter Handke
Karađorđe-csillag
kitüntetés
Aleksandar Vučić

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű