Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner

Karl Nehammer az új osztrák kancellár

2021.12.04
13:37
Forrás
VajdaságMA
Karl Nehammert választották az Osztrák Néppárt elnökének és az új kancellárnak.

A politikus első sajtótájékoztatóján megköszönte a bizalmat és elmondta, egyetért elődje, Sebastian Kurz intézkedéseivel, például a bevándorláspolitikájával is.

Csütörtökön előbb Sebastian Kurz exkancellár mondott le a nagyobbik kormánypárt éléről, majd a szintén ÖVP-s Alexander Schallenberg kancellár is bejelentette a távozását. Végül Kurz legfőbb szövetségese, Gernot Blümel pénzügyminiszter köszönt le csütörtök este. A politikai földindulás oka, hogy több nyomozás is zajlik, amelyek érinthetik a legfelsőbb politikai köröket. Kurz számára a kegyelemdöfés az volt, hogy kiderült, közvélemény-kutatásokat manipulálhatott.

Az új kancellár Karl Nehammer eddigi belügyminiszter lett.

Karl Nehammer
osztrák kancellár
Ausztria

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.