Ugrás a tartalomra

A Kárpát-medencei vállalkozók első online találkozója

2020.04.15
12:24
2020.04.15
17:24
Forrás
Facebook/Potápi Árpád János
Holnap reggel 10 órától várják a külhoni magyar vállalkozók jelentkezését a Kárpát-medencei vállalkozók első online találkozójára - jelentette be Potápi Árpád János.

Az első online vállalkozói konferenciára szóló felhívást Facebook-oldálán osztotta meg Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A konferenciát május 8-án és 9-én tartják meg.

Csütörtökön teszik fel a felhívást a kulhonimagyarok.hu honlapra.

A jelenlegi helyzetben sem engedjük el egymás kezét! Holnap reggel 10 órától várják a külhoni magyar vállalkozók jelentkezését a Kárpát-medencei vállalkozók első online találkozójára - közölte Facebook-üzenetében Potápi Árpád János. Magyarország nemzetpolitikai államtitkára azt mondta: az elmúlt évek nemzetpolitikája a szülőföldön való boldogulás irányába mozdult el. Minden szinten megindultak a gazdaságfejlesztési programok, és ezzel párhuzamosan a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága több pályázatot hirdetett meg a Kárpát-medencei kis- és mikrovállalkozók támogatására. Legalább annyira fontos az, hogy szakmai módon is segítsék egymás munkáját, így több ezer vállalkozóval tartják napi szinten a kapcsolatot - tette hozzá Potápi.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország:

„Tavaly negyedik alkalommal rendeztük meg a Kárpát-medencei magyar vállalkozók találkozóját Mezőkövesden. Az idén ezt a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, de online módon - hasonlóan az eddigiekhez - szeretnénk ezt is megtartani. Május 8-án és 9-én kerül erre sor, ezen a héten csütörtökön 10 órakor tesszük ki a pályázati felhívásunkat a Külhoni Magyarok honlapra. Ebben a nagyon nehéz, megváltozott gazdasági helyzetben szükség van arra, hogy kitartsunk egymás mellett, és tanácsainkkal tudjuk egymás munkáját segíteni. Én azt gondolom, hogy ez már nemcsak szakmai együttműködés, hanem barátságokról is szó van, ezért is lenne még inkább jó, hogyha ezt az együttműködést meg tudnánk tartani. Maradjunk kapcsolatban, vigyázzunk egymásra!”

külhoni magyar vállalkozók
Kárpát-medence
online találkozó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.