Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Aung Shine Oo

Katonai puccs Mianmarban: Minisztereket távolítottak el

2021.02.01
18:49
2021.02.01
19:00
Forrás
hirado.hu
A Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjit, valamint több más, magas rangú politikust reggel őrizetbe vették

Eltávolított 24 minisztert és helyettes tárcavezetőt az Aung Szan Szú Kji vezette törvényes mianmari kormányból a hadsereg, amely államcsínnyel átvette a hatalmat a délkelet-ázsiai országban, és helyükre kinevezett tizenegy új minisztert. Az erről szóló bejelentést a hadsereg befolyása alatt álló Myawadday televízióban tették közzé. A tájékoztatás szerint új minisztereket neveztek ki többek közt a pénzügyi, az egészségügyi, a tájékoztatási, a külügyi, a védelmi, a határvédelmi és a belügyi tárcák élére.

A Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjit, valamint több más, magas rangú politikust reggel őrizetbe vették. A hadsereg ezt követően egy évig tartó szükségállapotot hirdetett az országban. Mianmarban novemberben tartottak választásokat, amelynek eredményét a hadsereg támogatását élvező Szövetségi Szolidaritás és Fejlődés Pártja azóta igyekezett kétségbe vonni.

Mianmar
puccs
katonaság
miniszterek

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.