Ugrás a tartalomra

Katonai puccs Szudánban?

2019.04.11
11:06
2019.04.11
12:15
Forrás
Euronews
Lemondott ma Omar el-Besír szudáni elnök. A bejelentés után nem sokkal hírügynökségi értesülések szerint megkezdődtek a konzultációk egy átmeneti tanács megalakításáról.

Más források úgy tudják, hogy katonai hatalomátvétel volt. A helyzetet a gazdasági miniszter egyik dubai tv-nek adott nyilatkozata sem tisztázta. Ádel Mahdzsúb Huszein azt mondta: konzultációk folynak egy katonai tanács megalakításáról, amely átvenné a hatalmat, miután Besír elnök lemondott. Meg nem erősített értesülések szerint az elnök közeli embereit már letartóztattak. A szudáni állami tévé és rádió reggel azt a hírt közölte, hogy a hadsereg fontos bejelentésre készül. Azóta a TV és a rádió is katonai zenét sugároz. Az utcákon egyre több a katona és egyre több a békés demonstráló is.

A szudáni elnök 30 éven át volt hivatalban azután, hogy 1989-ben katonai puccsal megszerezte a hatalmat.

Szudán
Omar el-Besír

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.