Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Katonai puccs Szudánban?

2019-04-11
11:06
2019-04-11
12:15
Forrás
Euronews
Lemondott ma Omar el-Besír szudáni elnök. A bejelentés után nem sokkal hírügynökségi értesülések szerint megkezdődtek a konzultációk egy átmeneti tanács megalakításáról.

Más források úgy tudják, hogy katonai hatalomátvétel volt. A helyzetet a gazdasági miniszter egyik dubai tv-nek adott nyilatkozata sem tisztázta. Ádel Mahdzsúb Huszein azt mondta: konzultációk folynak egy katonai tanács megalakításáról, amely átvenné a hatalmat, miután Besír elnök lemondott. Meg nem erősített értesülések szerint az elnök közeli embereit már letartóztattak. A szudáni állami tévé és rádió reggel azt a hírt közölte, hogy a hadsereg fontos bejelentésre készül. Azóta a TV és a rádió is katonai zenét sugároz. Az utcákon egyre több a katona és egyre több a békés demonstráló is.

A szudáni elnök 30 éven át volt hivatalban azután, hogy 1989-ben katonai puccsal megszerezte a hatalmat.

Szudán
Omar el-Besír

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.