Ugrás a tartalomra

Katonai repülőbemutató Batajnicán

2019.05.02
19:24
2019.05.02
20:13
Forrás
Tanjug
A szimuláció során az orosz MIG-29-eseket vetették be.

Nincs majálisozás a Batajnica katonai repülőtéren, ahol ma bemutató gyakorlatot tartottak. A szimuláció szerint az ügyeletes vadászrepülő egység sikeresen végrehajtotta feladatát és megakadályozta egy idegen repülőgép behatolását Szerbia légterébe. A bemutatón az Oroszországból érkezett MIG-29-es harci gépek kerültek bevetésre. Szerbia polgárai nyugodtan ünnepelhetnek, mert az ország egét és a földet is Szerbia Katonaságának tagjai az ünnepnapokon is őrzik - mondta Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter.

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia (Szocialisták Mozgalma):
„A katonai-műszaki egyezménynek köszönhetően, amit Putyin elnök úr és Vučić elnök úr kötött, a mi egünk most szabad, a mi egünk most biztonságos, a mi légierőnk és a légvédelmünk most jól felszerelt és készen áll arra, hogy védje a függetlenségünket, amikor az egünkről van szó. Ma ünnep van. Szerbia polgárai joggal élvezik a megérdemelt pihenőnapjaikat, de Szerbia Katonasága mindig itt van. Szerbia Katonasága sohasem ünnepel, mert nincs olyan nap, amikor mi ne őriznénk az eget és a földet, nincs olyan nap, hogy ne vigyázzunk a megszokott életünkre, az önállóságunkra és a szabadságunkra.”

Szerbiai Katonaság
repülő
MIG-29
Aleksandar Vulin

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.